Burgemeester Luc Vleugels en chef-kok Jess Van Weert, bekend van restaurant 'à la carte', serveerden zaterdagavond een exclusief diner in de Heistse brandweerkazerne. Het diner met 30 genodigden kaderde in de week van de smaak. Met als thema water en vuur was een feesttafel tussen de brandweerwagens een droomlocatie. De hele kazerne stond ter beschikking van de gasten, zo mochten zij een kijkje nemen in de kleedkamers en stond de gedekte tafel naast een grote bluswagen en een ambulance.
Op het menu stonden hapjes, gevolgd door een hoofdschotel met doradevis en een chocolade dessert. Dit was niet de eerste keer dat de burgemeester achter het fornuis stond. Vorig jaar werd er al een eerste editie van dit evenement georganiseerd. Ook als kind hielp hij geregeld zijn moeder in de keuken. Dankzij haar weet Luc perfect hoe hij zijn sauzen moet binden. Nu kookt hij niet vaak meer, maar als hij in zijn studententijd er niet voor gekozen had om aan de universiteit te gaan studeren, had hij misschien wel een culinaire richting willen uitgaan. Foto's en tekst Jolien Van Noten / Nnieuws.